Tuesday, February 5, 2013

Website en SEO (Search Engine Optimization)

Website en SEO.
Wat een website is weet iedereen, wat SEO betekent niet.
SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie.
Zoekmachine optimalisatie betekent dat de inhoud van je website er zodanig uitziet dat zoekmachines de site interessant vinden en wel zo interessant dat de site voor bepaalde zoekwoorden bovenaan komt wanneer dat zoekwoord of die zoekwoorden worden ingetikt bij Google, Bing of Yahoo.
De bekendste zoekmachine is natuurlijk Google dat in Nederland door meer dan 90% van de Internet gebruikers wordt gebruikt. Dat is ook de zoekmachine waarop de meeste SEO activiteiten op afgestemd zijn.
Maar het is ook goed om rekening te houden met de andere zoekmachines zoals Bing van Microsoft en Yahoo. Dat geldt vooral als je een internationaal publiek wilt bereiken.

Dan is er nog een belangrijk fenomeen waarmee zoekmachines rekening houden, namelijk Facebook. Wordt jouw site genoemd in Facebook? Niet zomaar noemen, maar als relevante link. Sharen en liken is voor SEO dus ook belangrijk.
Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je website of heb je goede teksten nodig, teksten die uitnodigen tot actie, kijk dan  hier www.manawa.nl succes!