Friday, December 13, 2019

Zorg goed voor je ogen

Zorg goed voor je ogen! (vooral als je 50 jaar of ouder bent)

Als je 50 jaar of ouder bent moet je goed gaan zorgen voor je ogen om zo lang mogelijk scherp te kunnen zien. Een ondersteunende stof bevindt zich in het voedingssupplement zeaxanthin.

PipingRock heeft nu een gunstige aanbieding :


Piping Rock

Zeaxanthine , 5 mg,
50 Softgels

Adviesprijs:  € 7,69 25% korting

Aanbieding: € 5,79.
U bespaart: € 1,90.
Er komen nog verzendkosten bij ad € 3,89.
(maar dan blijft de prijs nog zeer gunstig.)
Let op levertijd 8 dagen.
Het komt uit de USA.









Een supplement voor de ogen dat een krachtige antioxidant levert, waarvan bekend is dat het het zicht optimaliseert en de gezondheid van de ogen ondersteunt.
Afgeleid van goudsbloemen, wordt zeaxanthine van nature aangetrokken door de fovea (zie beschrijving fovea centralis hieronder) van het netvlies - het deel van het oog dat verantwoordelijk is voor haarscherpe "high definition" -visie.
Hier helpt zeaxanthine om het maculaire pigment (zie beschrijving hieronder) op te bouwen dat zo cruciaal is voor de gezondheid van het gezichtsvermogen. Zeaxanthin is ook aanwezig in het netvlies en de lens van het oog, waar het bescherming biedt tegen vrije radicalen en gevaarlijke UV-stralen.
Ondersteun de gezondheid van uw gezichtsvermogen met Piping Rock Zeaxanthin 5 mg!

Klik HIER om naar de webwinkel te gaan.

Fovea centralis (uit Wikipedia).


De fovea centralis of het centrale groefje[1] is een inzinking midden in de gele vlek van het netvlies. Bij zoogdieren bevindt zich op de plek het gebied waarmee het scherpst gezien kan worden. Mensen hebben het nodig om te kunnen lezen, televisie te kijken en iedere andere activiteit waarbij visueel detail een grote rol speelt.

De fovea centralis is niet helemaal gesitueerd in het verlengde van de optische as, maar ligt 4 tot 8 graden temporaal ervan. In de fovea bevinden zich bijna uitsluitend kegeltjes en geen staafjes. De kegeltjes zijn, ten opzichte van de rest van het netvlies, kleiner en dichter opeen gepakt in een hexagonaal patroon. In de fovea centralis is ieder kegeltje verbonden met een zenuwvezel van de nervus opticus.


Het maculaire pigment. (zie ook https://oogfonds.nl/ )

De gele vlek (macula lutea of kortweg genoemd macula) is een gebiedje van een paar millimeter doorsnee in het midden van het netvlies. Het netvlies ligt aan de achterzijde van het oog en zet licht om in elektrische signalen die naar de hersenen worden gestuurd.
De omzetting van het licht gebeurt door lichtgevoelige cellen: staafjes en kegeltjes. Staafjes nemen licht en donker waar, waardoor we ook kunnen zien als er weinig licht is. De staafjes liggen verspreid over het netvlies, maar niet in de gele vlek. Kegeltjes nemen kleuren en contrast waar en zijn nodig om details goed te kunnen zien. In de gele vlek liggen heel veel kegeltjes bij elkaar. Daardoor zien we met dit deel van het netvlies het scherpst. Als we overdag of bij kunstlicht onze blik ergens op richten en scherpstellen, zorgen we ervoor dat het licht exact in het midden van de gele vlek valt. Dit noemen we het centrale zien. ’s Avonds en bij schemerlicht spelen de kegeltjes geen rol, maar doen de staafjes in de rest van het netvlies hun werk.

Klik HIER om naar de webwinkel te gaan.


Feiten over het supplement

Grootte portie:  1 Snel afgevende softgel
Porties per verpakking:  50

Hoeveelheid
per portie
% dagelijkse
hoeveelheid
(DV)
Zeaxanthine (van oudsbloemblaadjesextract)
5 mg
*

Overige ingrediĆ«nten: Saffloerolie, Gelatine, Plantaardige glycerine, Zonnebloemlecithine, Gele bijenwas, Kleurstof van annato-extract, Kleurstof met titaniumdioxide
Uitleg: Volwassenen, 1 snel afgevende capsule een- tot tweemaal daags, bij voorkeur op een lege maag. Maximaal 4 softgels per dag gebruiken voor een optimaal resultaat.
LET OP: Als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen inneemt of een medische aandoening hebt, moet u uw arts raadplegen voor gebruik. Gebruik dit product niet als u allergisch bent voor planten uit de madeliefjesfamilie. Bij ongewenste bijwerkingen het gebruik van dit product onmiddellijk stoppen en uw arts raadplegen. Indien het zegel onder de dop beschadigd is of ontbreekt, moet u het product niet gebruiken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

* Dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.