Wednesday, December 4, 2013

Crowd Funding t.b.v. DNKL gestart

Unieke kans om te participeren in de uitvoering van de nieuwe nationale cultuurloterij 'De Nationale Kunst Loterij'.
Wordt nu mede-eigenaar en ontvang 50% rendement op uw geïnvesteerde bedrag!
Uw eigen 'National Lottery'.
Hoog rendement voor u en de kunstensector!
De uitvoering DNKL vindt plaats op basis van een verleende concessie aan Creatainment B.V. door de stichting 'De Nationale Kunst Loterij'.



Kijk snel op: www.symbid.nl

U kunt al aandeelhouder worden vanaf € 20

Mede mogelijk gemaakt door het oudste kunstblad van Nederland "Palet Magazine".

Hoe werkt het?

Investeerders worden namelijk deels eigenaar van het gefinancierde bedrijf en delen mee in de mogelijke waardecreatie van het bedrijf. Symbid heeft dit wel zo ingericht dat je als ondernemer niet te maken hebt met een grote hoeveelheid kleine investeerders, want alle investeerders worden gebundeld in een tussenliggende entiteit waarmee de investeerders toetreden als één aandeelhouder. Meer info...

Waarom werkt De Nationale Kunst Loterij (DNKL) samen met Symbid?

Symbid is een online financieringsplatform waar ondernemingen zoals De Nationale Kunst Loterij online kunnen “pitchen” voor investeerders, en investeerders krijgen de kans om te investeren in rendabele en grensverleggende ideeën. Symbid brengt hiermee alle partijen voor een succesvolle financiering bij elkaar op één platform.
Het geïnvesteerde geld komt op een Stichting Derdegeldenrekening die onder beheer van Intersolve, Symbid's e-money security partner, staat. Intersolve staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, en Symbid's juridische structuur is opgesteld in samenwerking met BDO accountants en AKD notarissen en advocaten. Tot slot is Symbid CAPS- geaccrediteerd: het platform voldoet dus aan alle eisen en normen binnen de crowdfundingindustrie. Meer vragen over Symbid? Kijk op www.symbid.com of mail naar info@symbid.com

Waarom Crowfunding voor DNKL

De organisatie is op zoek naar sponsoren, maar het slechte economische klimaat speelt de loterij parten. De zakelijke markt loopt ook nog niet warm voor de in 2011 gelanceerde Nationale Kunst Loterij en vraagt een continue benadering.
"Het kost meer tijd om alles op te zetten", liet het bestuur al eerder weten. Het aantal culturele organisaties dat zich aanmeldde voor begunstiging en om deelnemers te leveren, oversteeg de verwachtingen juist. "Het culturele klimaat maakt dit aanbodkant juist makkelijker".
Bij de eerste trekking in 2012, werd enkele duizenden loten uitgegeven. Op termijn moeten dat er honderdduizend of meer zijn. Pas als er genoeg sponsoren zijn, wil en kan de organisatie beginnen aan een campagne voor het grote publiek.
De Nationale Kunst Loterij wil beeldende kunst en overige kunst en cultuur bevorderen door kunst onder de mensen te brengen, het openbaar kunstbezit te bevorderen en kunstinstellingen en -manifestaties te sponsoren.
Deelnemers aan de loterij steunen de kunst & cultuur, én maken naast een grote geldprijs kans op kunstprijzen naar keuze.
 

Win Win

Door de gesponsorde prijzen geleverd of gefinancierd door de begunstigde instellingen ontstaat samen met de deelnemers aan de loterij een geweldige ‘win win’ situatie. Kunstenaars kunnen hun werk doen en mensen die het zich anders niet zouden kunnen veroorloven, kunnen in aanraking komen met kunst.
Door het concept van de vele extra gesponsorde prijzen is De Nationale Kunst Loterij direct de hoogst uitkerende goede doelenloterij van Nederland.


Stichting De Nationale Kunst Loterij
Inschrijving KvK 37125275

Secretariaat
Emmalaan 1
1862 ER Bergen nhTelefoon (072) 581 2837
Fax (072) 581 2927